Editörden

Editörden

  • Haner Direskeneli

J Turk Soc Rheumatol 2021;13(1):0-0

Sevgili Okurlarımız,

2009 yılından beri yayınlanan Ulusal Romatoloji Dergisi’nin (eski adıyla RAED dergisi), 2020 yılından itibaren Ulusal ve Uluslararası dizinlere girme hedefi doğrultusunda geçtiğimiz bir yıl içinde ciddi bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum.

Geçtiğimiz yıl süresince tüm dünyayı sarsan COVID-19 pandemisine rağmen dergimiz düzenli bir şekilde yayımlanarak EBSCO, J-Gate, Index Copernicus, EuroPub ve GALE indekslerine girmeyi başarmıştır.

Yine 2020 yılı içinde dergimiz ULAKBİM’e (TR-Dizin) giriş için gerekli olan en önemli kriterleri karşıladıktan sonra ilgili kurumlara gerekli başvurular yapılmış olup, değerlendirme sonucu beklenmektedir.

2021 yılı yayın hayatına yenilenmiş Editörler Kurulu ile başlayan dergimizin bu noktaya gelmesinde emeği geçen yazarlarımıza, hakemlerimize ve dernek sekreterimize teşekkür ediyor, Editörler Kurulundaki yeni arkadaşlarımıza da “hoş geldiniz” diyorum.

Ulusal Romatoloji Dergisi’nin TR-Dizin dışında, başta PubMed olmak üzere diğer uluslararası indekslere de dahil olmasını amaçlamaktayız. Bu çerçevede 2021 yılı içerisinde Ağustos ve Aralık aylarında basılacak olan 2. ve 3. sayılarımız için “özgün klinik araştırmalar” başta olmak üzere; derleme, olgu bildirimi gibi tüm akademik çalışmalarınızla Ulusal Romatoloji Dergisi’ni desteklemeye devam edeceğinizi umuyorum. Yine bu amaç doğrultusunda yayınlanacak olan yazıların kalitesi kadar “İngilizce” olarak yayınlanması da önem taşımakta olup, bu konuda da çaba harcayacağınıza inanıyorum.

Saygılarımla,

Editörler Kurulu adına
Haner Direskeneli
Editör